------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La DESINFECCIÓ es basa en l'aplicació d'aerosols i tractaments d'U.B.V. (ultra baix volum) de desinfectants de diversa naturalesa contra certs organismes com: bacteris, virus, fongs, espores, rickèttsies. Per tant els tractaments són específics (batericides, viricides, fungicides i d'altres). També els llocs a tractar són de diversa naturalesa, des de quiròfans, cuines, hospitals, funeràries, serveis públics, cuines amb taula de treball, menjadors, escoles, etc.
Les DESINFECCIONS ESPECIALS es basen en l’aplicació per polvorització, immersió i nebulització amb un desinfectant d’ampli espectre, incloent les espores, per tot tipus de superfície, encara que aquesta estigui plena de matèria orgànica.
És eficaç contra la grip A (H1N1), hepatitis B, VIH, febre de la vall del Rift, febre de Lassa i també té efectivitat en locals i vivendes amb síndrome de Diògenes.
El temps d’actuació és inferior a 15 minuts.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La DESINSECTACIÓ es basa en el control integrat, començant bàsicament en tractaments preventius, correctors i finalment control actiu.
El control actiu es centra en la lluita química biorracional (feromones, hormones, esquers i d'altres) contra escarabats de cuina o cuques, puces, mosques, xinxes, mosquits, vespes, insectes xilòfags, així com corcs, tèrmits, escarabats de magatzem, escarabats de teixits, arnes, mes altres artròpodes com aranyes, àcars, i certs miriàpodes, com ara escolopendres.
Metodologia:
1. Inspecció inicial.
2. Localització del problema.
3. Identificació de la plaga.
4. Lluita correctora i preventiva.
5. Tractament de xoc (control actiu).
6. Seguiment periòdic.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La DESRATITZACIÓ es basa en el control integrat, començant bàsicament en tractaments preventius, correctors i finalment control actiu contra ratolins, rates, talpes.
Metodologia:
1. Inspecció inicial.
2. Localització del problema.
3. Tractament de xoc (*).
4. Seguiment periòdic (revisions).
(*) El tractament de xoc es basa en dos punts, primer el preventiu (tapar forats, control abiòtic, conscienciació i mals hàbits, neteja en general.) i segon el control corrector o actiu, aquest es basa en la col·locació d’esquers amb anticoagulants en caixes hermèticament tancades i senyalitzades.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TRACTAMENT HIGIÈNIC- SANITARI PER LA PREVENCIÓ I CONTROL DE LEGIONEL·LA SEGONS R.D. 865/2003 I R.D. 325/2004. NÚM DE REGISTRE 5082 CAT.LGL.
La legionel·la és un Bacil pleomòrfic Gram negatiu de la família de les Legionellaceae.
El seu hàbitat és l’aigua així com llacs, rius, fangs, aigües termals, però inexistent en zones d’aigua salada ja que la sal és l’element que inhibeix el seu creixement.
En el seu estat natural és innòcua per l’ésser humà, però gràcies a les condicions modernes de vida s’ha vist afavorit el seu creixement i difusió, ja que qualsevol aparell d’instal·lació artificial on intervingui l’aigua com: dipòsits, conduccions i xarxes d’aigua corrent, torres de refrigeració, humidificadors, nebulitzadors, dutxes, aixetes i sistemes de reg, afavoreixen el seu desenvolupament i proliferació.
Qualsevol aparell o instal·lació que sigui capaç de crear un aerosol és susceptible de transmetre el bacteri.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÀMBIT D’APLICACIÓ:
-Instal·lacions amb major probabilitat de proliferació i dispersió de legionel·la:
-Instal·lacions amb menor probabilitat de proliferació i dispersió de legionel·la:
aigua calenta sanitària sense retorn.
-Instal·lacions d’alt risc en teràpia respiratòria (respiradors, nebulitzadors i altres que entrin en contacte amb les vies respiratòries.)
Biotècnia efectua el tractament de desinfecció anual obligat, tant pel mètode d’hipertèrmia com d’hipercloració, amb la posterior presa de mostres per la detecció del bacteri.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
GESTIÓ I ASSESSORAMENT DE PISCINES D’ÚS PÚBLIC
Gestió i assessorament de piscines d’ús públic segons decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines ús públic.
Biotècnia assessora al client en el manteniment de la piscina, així com:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
NETEJA DE DIPÒSITS
La neteja de dipòsits d’aigua potable s’ha de realitzar un cop a l’any per tal de garantir la qualitat sanitària de l’aigua destinada a l’ús humà i a la producció en la indústria alimentària. Aquesta neteja i/o desinfecció s’efectua amb productes autoritzats pel tractament de l’aigua destinada a la producció d’aigua de consum humà (S.A.S./1915/2009).
Un cop acabada la tasca de neteja s’entrega un Certificat de neteja, basat en controls de superfície segons R.D. 140/2033 pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà.
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
En la societat actual hi ha una creixent preocupació per la salut, on la dietètica i la nutrició hi juguen un paper molt important, i Biotècnia ha cregut necessari ampliar els seus serveis en el camp de l’alimentació.
Per això, hem creat un servei d’assessorament professional en els camps de l’alimentació, la nutrició i la dietètica, proporcionant un servei de qualitat, amb base científica i informació veraç amb l’objectiu d’intervenir en la millora dels hàbits alimentaris, i per tant de la salut de la població.
Els serveis que oferim des del departament d’alimentació i nutrició, es concentren en 3 eixos principals:
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
FORMACIÓ SOBRE ALIMENTACIÓ, NUTRICIÓ I SEGURETAT ALIMENTÀRIA
Dirigits i adaptats a:
La majoria dels cursos i tallers es composen d’una part teòrica i una part pràctica per tal de facilitar la consolidació dels coneixements i, fer-la més atractiva pels alumnes. Existeix la possibilitat d’elaborar cursos, xerrades o tallers específics a les demandes dels nostres clients.
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
REVISIÓ I VALORACIÓ DE MENÚS PER A COL·LECTIVITATS
L’objectiu és revisar i valorar el menú per tal d’adaptar-lo a les recomanacions nutricionals segons els grups d’edat, les possibles al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries, les patologies que puguin presentar (en el cas de residències d’avis), l’estació de l’any i les característiques de la cuina.
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
ELABORACIÓ O ADAPTACIÓ DE CARTES O MENÚS SALUDABLES
L’objectiu és adaptar les cartes o els menús del restaurant o establiment en una proposta saludable, incorporant plats més lleugers, cardio- saludables, digestius i nutricionalment equilibrats.
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
DISSENY DE PLANS ALIMENTARIS O REVISIÓ I ADAPTACIÓ DE LES DIETES DELS USUARIS DEL GIMNÀS
El pla alimentari és dissenyat segons les necessitats nutricionals, l’esport i els hàbits alimentaris de l’esportista o l’usuari del centre.
--------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- --------------------- ---------
SERVEI DE CONSULTA DIETÈTICA PERSONALITZADA
Es tracta d’un servei individualitzat per ajudar a la persona a alimentar-se segons les seves característiques i necessitats.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
El departament de consultoria alimentària de Biotècnia té l’objectiu d’ajudar a les empreses del sector alimentari (restauració col·lectiva, comerç minorista, indústria alimentària) a garantir aliments segurs i de qualitat als seus clients.
En els darrers anys la normativa que han de complir les empreses alimentàries ha esdevingut més exigent, fet que comporta que s’hagin de dedicar esforços que, sovint, s’haurien de dedicar a altres tasques. Així, Biotècnia, ofereix un assessorament a les empreses alimentàries per tal de complir amb les exigències del consumidor i les administracions .
Els serveis d’assessorament alimentari que disposa Biotècnia són:
Conjunt de procediments (control de paràmetres, protocols) que els establiments alimentaris han d’aplicar per garantir la seguretat dels seus productes.
Visites a les instal·lacions per verificar que es compleixen les normes d’higiene (estat de les pròpies instal·lacions i del personal) amb el posterior informe en el qual es detallen les incorreccions i es donen propostes de millora.
Assessorar en el disseny de noves instal·lacions o reformes: distribució dels espais de treball, materials, i demés.
Quan un establiment és objecte d’una inspecció sanitària i en l’acta d’aquesta es reflecteixen incorreccions, es fan propostes per eliminar les anomalies.
Consultes sobre la normativa que regula indústries i establiments alimentaris.
Segons l’activitat de cada indústria o establiment alimentari s’ha de sol·licitar la inscripció al Registre General Sanitari o obtenir l’autorització pertinent.
Els productes alimentaris que es comercialitzen han d’estar perfectament etiquetats segons una estricta legislació.
La formació dels manipuladors d’aliments, a més de ser un requisit legal, és una condició fonamental per garantir un nivell de seguretat higiènica dels aliments que s’ofereixen als consumidors. El contingut de la formació és específic per les característiques de l’empresa i dels llocs de treball.